Sail Training

Waterland Sail Training is een CWO en HISWA-SWO erkend instituut voor kajuitjacht-opleidingen.
Onder leiding van een ervaren instructeur of instructrice kunt u aan boord van onze jachten een volledige zeilcursus volgen.

Maar u kunt net zo goed een paar lessen nemen om een onderdeel beter onder de knie te krijgen.
Lestijden worden in overleg ingedeeld, wanneer het ú uitkomt.

zeiljacht_instructie_waterland_sail_training.jpg

Zelfstandig en verantwoord varen op het IJsselmeer. Koers zetten naar de Wadden. Grenzen verleggen, avonturen beleven. En ‘s avonds in zo’n gezellig haventje hebt u uw verhaal klaar. Met de individuele zeilcurcus van Waterland Sail Training hebt u de touwtjes snel in handen. En heeft u de nodige zeilervaring, dan biedt Waterland u de opfriscurcus op maat. Ook om u bijvoorbeeld zeilwijs te maken op uw nieuwe schip.

Zeillessen worden ook gegeven op schepen met een stuurwiel

Beginners

Zeilen is eenvoudiger dan het lijkt, maar kennis is er wel voor nodig. U kunt bij ons als beginner starten met de cursus kajuitjachtzeilen en in ongeveer 10 dagen van 6 lesuren leren wij u de beginselen van het zeilen en navigeren met een kajuitjacht. We varen deze lessen met de Dehler 25 of 29; bent u iets verder dan kan er met een grotere boot worden gelest. Wij geven privé-les, wat betekent, dat u komt met wie u wilt zeilen en wij leveren de boot met instructeur. Bij aaneengesloten dagen, kunt u op het lesschip in de haven verblijven en zo al beetje de boot-sfeer proeven. uw zeilkennis opfrissen of optimaliseren.


Zeil mee met de zee-ervaringstocht!

U bent een echte zeilliefhebber, en u heeft inmiddels wel wat ervaring op het binnenwater, maar u heeft nog nooit zelfstandig op zee gevaren? Dan bent u echt niet de enige.
Waterland Yacht Charter heeft al vaker gemerkt dat er veel belangstelling is voor zeilen onder begeleiding op de Noordzee. Daarom komen wij nu met een nieuw aanbod: de zee-ervaringstocht.

Bij de zee-ervaringstocht gaan deelnemers een week – van vrijdagmiddag tot vrijdagmiddag – de zee op met de nieuwe Dehler 45. Aan boord is ruimte voor zo’n vier tot vijf gasten. Zij varen onder begeleiding van een ervaren kapitein; één van de instructeurs van Waterland Yacht Charter. De bestemming hangt af van de weersomstandigheden, en kan variëren van een tocht naar Engeland tot een zeiltocht langs de Nederlandse kust. De zee-ervaringstocht is weer gepland in juni 2012. De kosten bedragen € 950,00 per persoon. Zin om mee te varen? Neem dan contact met ons op via 0299-652000 of mail naar This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it . U bent in elk geval een ervaring rijker!


De Dehler 39 tijdens de Wadden/Noordzeeweek


Waddenweek

Voor de mensen, die het IJsselmeer wel kennen en hun vaargebied willen uitbreiden met de Waddenzee, organiseren wij eind juni 2012 weer een Waddenweek. Dit is een 6-daagse tocht onder leiding van een van onze zeer ervaren instructeurs. Er wordt gevaren met twee of drie deelnemers met onze Dehler 35 of Dehler 36, zodat er ook voor individuele wensen voldoende ruimte is. Tijdens de tocht doet u ervaring op met het varen op getijdewater. De navigatie op stromend water is een belangrijk aspect voor het veilig varen op Wadden en Noordzee. Het is een belangrijk onderdeel van deze tocht. Onderwerpen die hiermee samenhangen zijn: tochtvoorbereiding en planning, gebruik van kaarten, stroomatlas, getijdenberekeningen en het gebruik van apparatuur zoals GPS en marifoon.


Daarnaast komen onderdelen als man over boordmanoeuvres, ankeren op stromend water, zeiltrim en het aanlopen van zeehavens aan bod. Een nachttocht is mogelijk.

Na afloop van de week hebt u geleerd te schipperen onder vele omstandigheden en afhankelijk van uw zeilniveau, bent u in staat zelfstandig te schipperen tot en met windkracht 6 op ruim water inclusief Wadden en Noordzeekust. De cursus kan naar wens worden afgesloten met een diploma. Het opdoen van veel praktijkervaring staat voorop in onze Waddenweek.


Vaartijden en Kosten

U kunt zich inschrijven voor de bovenstaande weken of u kiest zelf uw meezeilers en boekt een week met onze instructeur naar beschikbaarheid. De prijs per deelnemer is € 740 exclusief annuleringsverzekering. Verder moet u rekenen met de kosten de huishoudpot (om samen aan boord te koken + eten en drinken)en havengelden. Gaat u aan wal eten, dan stijgt dit bedrag uiteraard. De tocht begint in Monnickendam op maandag om 12:00 uur en eindigt ook in Monnickendam op zondag rond 17:00 uur. Meer informatie: 0299-652000 of mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it