FAQ

- Reserveren

- Afwijkende huurperiodes boeken

- Wedstrijdzeilen

- Vaargebied

- Extra kosten

- Zeildiploma of vaarbewijs

- Parkeermogelijkheden

- Route naar Monnickendam

- Veiligheid

- Zeilkleding en beddengoed

- Waarborg

- Waarborgverzekering

- Wat is er aan boord

- Huisdieren

- Inschepen

- Bereikbaarheid

zoek_en_boek_een_zeilboot


Reserveren:

Via internet: u kiest het schip en de periode via onze vakantieplanner, en u krijgt per omgaande bericht van ons of de boeking akkoord is. (in het weekend kan het iets langer duren). Wij sturen of mailen u het contract, inventarislijst en factuur, en u betaalt 50% van de huursom binnen 10 dagen aan. Het restant van de huur voldoet u vooraf per bank (dat vinden wij het gemakkelijkste) of per pin of contant bij afvaart.

Wij zijn 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar, en kunnen u informatie geven over vrije periodes en mogelijkheden.


Afwijkende periodes:

U kunt elke denkbare periode boeken, neem voor dit maatwerk contact met ons op per mail of telefonisch.

Van maandag tot donderdag is dagverhuur mogelijk. Voor weekends rekenen wij 65% van de weekprijs, midweek 55% van de weekprijs, weekend +1dag 75% , week en weekend of midweek en week 150%.


Wedstrijdzeilen:

De meeste schepen uit onze vloot zijn ORC gemeten en kunnen aan wedstrijden deelnemen. Hiervoor gelden de volgende spelregels:

- er geld een wedstrijdtoeslag van € 150,00 voor o.a. aanvullende verzekering en meetbrief
- de borg kan niet worden afgekocht.
- er dienen minstens 2 ervaren wedstrijdzeilers aan boord te zijn.
- De Schuttevaerrace is uitgesloten van deelname.
- Voor de 24 uurs race geldt: alleen weekboekingen, van maandag tot maandag.


Vaargebied:
Het vaargebied van onze schepen is IJsselmeer en Waddenzee. Hiervoor zijn de actuele kaarten aan boord.

Bij voldoende ervaring kunt u een rondje Noord Holland varen: Markermeer, Noordzeekanaal, Noordzeekust, IJsselmeer en Monnickendam. U krijgt dan een Noordzeekaart mee aan boord.

Wilt u naar Engeland of de Belgische Kust dan hebben wij het Noordzeepakket, met daarin kaarten van het vaargebied, opsporingsstaak, extra noodsignalen en een Reeds almanak. Voor dit pakket vragen wij u een bijdrage van € 150,00 per gehuurde periode.

 


Bijkomende kosten: Niets!
Alleen een annuleringsverzekering (aan te bevelen!) en dieselverbruik. We bereken geen reinigingskosten; u brengt het schip weer in goede toestand terug: van binnen opgeruimd en van buiten geschrobd. Is dit niet het geval, dan berekenen wij u € 75,00 voor binnen en € 75,00 voor buitenschoonmaak. Boekingskosten worden niet berekend, reddingsvesten, genaker, autopilot of kaartplotter of GPS is allemaal standaard aan boord.


Zeildiploma of vaarbewijs:

In Nederland heeft men een vaarbewijs nodig voor schepen sneller varend als 20 km per uur of groter als 15 meter. Dat is voor onze schepen niet nodig! Wij vragen wél zeilervaring als schipper om op het IJsselmeer te kunnen varen. Als u ook naar de Waddenzee wilt, dient u over meerdere jaren zeilervaring, eventueel aangevuld met CWO 3 of cursus Kustnavigatie te beschikken. U kunt ons altijd bellen voor overleg.

Om helemaal zeker te zijn, kunt u bij het begin van uw zeilvakantie of een dag in het voorjaar een opfriscursus boeken: onze instructeur neemt dan het manoeuvreren en de zeilhandling met u door.


Parkeermogelijkheden:

U parkeert uw auto op de jachthaven achter de slagboom op het met camera’s bewaakte parkeerterrein.

U ontvangt bij het inchecken een magneetsleutel, waarmee u het terrein op –en af kunt rijden.


Route naar Monnickendam:

Openbaar vervoer: vanuit Amsterdam rijden bus 311 en 315 minstens 2 x per uur naar Monnickendam. Uitstappen bij halte Swaensborg (na een trip door de buitenwijken van Monnickendam) van hieruit loopt u in

7 minuten naar de Jachthaven. Naar de rotonde lopen, daarna links aanhouden, langs het water. Voor een reisadvies zie: EBS 

Auto: Routebeschrijving naar Waterland Yacht Charter in Monnickendam


Veiligheid:

Aan boord zijn automatische reddingsvesten en life lines. Elk jaar vinden er de volgende keuringen plaats: ECB keurt de toestand van het schip, alle schepen zijn voorzien van het certificaat Hiswa Veilig Huren. Tuigerij Visser inspecteerd jaarlijks de verstaging en de firma Paraat keurt elk jaar de brandblussers. Elke 2 jaar worden de gasleiding afgeperst en vervangen.


Zeilkleding en beddengoed:
U kunt bij ons een Imhoff zeilpak huren: jollenbroek, zeiljas en eventueel laarzen voor € 10,00 per periode. Ook is er beddengoed te huur. Dit is niet standaard aan boord. Hoofdkussen met schone sloop wel! U kunt beddengoed bijhuren: dekbed met hoes en onderlaken voor € 12,00 per persoon. Eventueel kunt u ook handdoeken bestellen.


Waarborg:
De waarborg varieert van Euro 350,00 voor de Dehler 18 tot Euro 1500,00 voor de Dehler 45. Wij maken een afdruk van uw credit card (dit is het eenvoudigste) of u pint het bedrag en wij storten terug.


Waarborgverzekering:
Een waarborgverzekering kunt u bij boeken afsluiten. De resterende waarborg is € 250,00 en u betaalt € 16,00 per dag. Bij deelname aan wedstrijden kunt u de borg niet afkopen.


Wat is er allemaal aan boord:
Alles wat u nodig heeft om te zeilen, te navigeren, en te leven aan boord. Dit staat gedetailleerd uitgeschreven op de inventarislijst. Er is ook altijd een theedoek en dweil, wat koffie thee, suiker, zout en peper aanwezig. Vlak bij de haven is een supermarkt, waar u uw inkopen kunt doen, en op zaterdagmorgen is er vanaf 8 uur de markt in het centrum. Brood kunt u vooraf online bestellen via Brood on Line. Beddengoed en zeilkleding neemt u mee of huurt u extra.


Zijn huisdieren toegestaan:
Huisdieren zijn, ook in hun eigen belang- aan boord niet toegestaan.


Hoe werkt het inschepen:
Als u aan boord komt, schepen wij u in. Dit houdt in, dat wij samen een ronde door het schip maken, en uitleggen hoe alles functioneert. Eerst de binnenboel, daarna de buitenboel. Het beste is dit als schipper samen met 2 – 3 personen van de crew te horen. Dit neemt ongeveer 30 – 45 minuten in beslag. Daarna kunt u de spullen aan boord brengen, en de boot op uw gemak nog eens doorchecken. Zijn er onvolkomenheden, meld die dan direct, dan kunnen die nog verholpen worden. Neem de tijd, om het schip uw ‘eigen’ te laten worden. Aan boord is een boordboek, met alles wat verteld is, nog eens uitgeschreven, zodat u het allemaal nog eens na kunt kijken.


Hoe is de bereikbaarheid tijdens de vaarvakantie:
Tijdens uw vakantie zijn wij altijd bereikbaar voor overleg of goede raad. In het boordboek vind u hiervoor alle actuele telefoonnumers. In geval van schade, graag direct melden, zodat wij maatregelen kunnen nemen.
Dan kan de daaropvolgende crew ook weer met een perfect schip onderweg.