FAQ

- Wedstrijdzeilen, regels in het kort

- Extra kosten, wedstrijdtoeslag  

- Waarborg

- Zeildiploma en ervaring

- Veiligheid

- Bereikbaarheid


Wedstrijdzeilen:

De meeste schepen uit onze vloot zijn ORC gemeten en kunnen aan wedstrijden deelnemen. Hiervoor gelden de volgende spelregels:

- er geld een wedstrijdtoeslag van € 150,00 voor o.a. aanvullende verzekering en meetbrief
- de borg kan niet worden afgekocht.
- er dienen minstens 2 ervaren wedstrijdzeilers aan boord te zijn.
- De Schuttevaerrace is uitgesloten van deelname.
- Voor de 24 uurs race geldt: alleen weekboekingen, van maandag tot maandag. 


Bijkomende kosten:
Er geldt een wedstrijdtoeslag van € 150,00 voor o.a. aanvullende verzekering en meetbrief.

Een annuleringsverzekering is aan te bevelen! en ook dieselverbruik is exclusief.

Boekingskosten worden niet berekend, reddingsvesten, genaker, autopilot of kaartplotter of GPS is allemaal standaard aan boord

We bereken geen reinigingskosten; u brengt het schip weer in goede toestand terug: van binnen opgeruimd en van buiten geschrobd. Is dit niet het geval, dan berekenen wij u € 75,00 voor binnen en € 75,00 voor buitenschoonmaak.


Waarborg:
De waarborg varieert van Euro 350,00 voor de Dehler 18 tot Euro 1500,00 voor de Dehler 45. Wij maken een afdruk van uw credit card (dit is het eenvoudigste) of u pint het bedrag en wij storten terug. De borg kan voor een wedstrijd niet worden afgekocht.


Zeildiploma en ervaring:

In Nederland heeft men een vaarbewijs nodig voor schepen sneller varend als 20 km per uur of groter als 15 meter. Dat is voor onze schepen niet nodig! Wél moeten er minstens 2 ervaren wedstrijdzeilers aan boord zijn. 

U kunt ons altijd bellen voor overleg.


Veiligheid:

Aan boord zijn automatische reddingsvesten en life lines. Elk jaar vinden er de volgende keuringen plaats: ECB keurt de toestand van het schip, alle schepen zijn voorzien van het certificaat Hiswa Veilig Huren. Tuigerij Visser inspecteerd jaarlijks de verstaging en de firma Paraat keurt elk jaar de brandblussers. Elke 2 jaar worden de gasleiding afgeperst en vervangen.


Hoe is de bereikbaarheid:
Wij zijn altijd bereikbaar voor overleg of goede raad. In het boordboek vind u hiervoor alle actuele telefoonnumers. In geval van schade, graag direct melden, zodat wij maatregelen kunnen nemen.